torsdag 27 februari 2014

Spackla, slipa, slipa, spackla och slipa lite till…

Då var vi igång och om jag får säga det själv, så jobbar vi på bra hela familjen. Barnarbete är ju ganska omtalat idag, men om de själva föreslår det så kan man ju inte säga nej. 
Eller hur?! ;0)
Här river Fröken Bus ner tapeter för glatta livet. Var svårt att få henne att sluta… Sonen i huset däremot,
 var inte alls lika intresserad.

Allt är nu utrivet ur köket. Rörmokaren har varit och pluggat igen lite vattenrör och elektrikern har varit och… jaa, 
gjort det elektriker gör. Pluggat igen lite sladdar… typ.

I tvättstugan har vi upprättat ett litet "minikök" med kaffebryggare, mikro och engångsartiklar. Inte lätt att vara utan spis, men vi har förberett lite matlådor i frysen och sen blir det även lite snabbmat. Vi ska nog överleva.Kaklet har rivits ner och väggen där det satt har fått nytt gips. Sen har det spacklats, slipats, slipats, spacklats och slipats lite till. Bläää! Att spackla är ganska kul tycker jag, men slipa… nää, där går gränsen. Och det värsta med allt slipande är nog takslipning. Eftersom allt innertak inte var målat, upptäckte vi när vi plocka bort det gamla köket, så var vi tvungna att slipa ner kanten som blev av målarfärg. Så idag har det målats tak och det första som händer i morgon är att det målas tak.
I morgon kommer även mina föräldrar för att hjälpa till med tapetseringen. Ja, min pappa ska hjälpa till, mamma kommer nog mest att ägna sig åt barnbarnen om jag känner henne rätt.

Ska bli så himla kul att få upp tapeter!!

Och på lördag börjar vi sätta in det nya köket. Skåpen står färdiga och "ihopskruvade" i garaget (tack svåger och svägerska för hjälpen med det) och bara väntar på att få komma in.
Dessutom kommer de sista måttbeställda bänkskivorna i morgon.

Väldigt tröttsamt att byta kök, men kuuul är det!!

Ha en underbar fredag!

KRaM!!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar