lördag 21 april 2012

DIY - vimplar

I´m back!
Mycket att göra de senaste dagarna gör att bloggen tyvärr får bli liiiite lidande, men nu är jag tillbaka. Har jobbat lite extra den här veckan och har bland annat haft pysselkväll @ work. Självklart passa jag ju på att pyssla lite själv. I reeent inspirations-syfte! Vad trodde ni....? ;0)Jag passade på att ÄNTLIGEN sy ihop min dotters vimplar. Är väl bara ett halvår sedan jag köpte tyget på mr Kamprads varuhus! Suck... jag är så väldans bra på att få ideèr och dra igång projekt, men inte lika bra på att slutföra. Så mycket man vill göra, men såååå lite tid liksom :0)

Så här gjorde jag i alla fall:

1. Kolla runt lite på olika bloggar, googla efter vimplar för att få lite inspiration... vill du ha stora eller små, knubbiga eller spetsiga, söta eller coola vimplar?
2. Leta tyg! Inte det lättaste... mina (de mönstrade) hittade jag på Ikea och på Panduro (det vita, linne).
3. Gör en mall i lite grövre papper (mina är 14x16 = små, söta och knubbiga), så att alla vimplar blir precis så stora som du vill ha dem. Glöm inte att lägga till sömnsmån! Klipp ut dubbla, de ska sys ihop två och två.
4. När du sytt ihop alla två och två, samt vänt dem rätt, är det dags att sy upp dem på ett band. Jag valde ett grått bomullsband  (4 m, till 12 vimplar). Tips! Lägg dem först i den ordning du har tänkt att de ska sitta, och nåla därefter fast dem på bandet innan du börjar sy. Jag satte mina med 5 cm mellanrum, men testa dig fram. Ju mindre vimplar, desto tätare bör de sitta...
tycker jag ;0)
5. Sy fast vimplarna. Klart!!!

Lycka till!

Vimpel-KRaM!!

4 kommentarer:

 1. Fint!
  Håller precis på att rota runt bland mina tyger för att sy vimplar...och så dyker ditt inlägg upp :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hihi... så lämpligt! Tack för att du tittade in! Önskar dig en trevlig söndagskväll :0)

   Radera
 2. härligt när det äntligen blir färdigt, lillskruttens vimplar har legat färdigsydda jättelänge, och nu äntligen kom de upp! Fina dina blev!

  SvaraRadera
 3. Ja, visst är det en härlig känsla när man genomfört något från början till slut! Kul att du tyckte de blev fina, tack. Önskar dig en mysig kväll :0)

  SvaraRadera