tisdag 17 december 2013

Pepparkaksbrownies med vit choklad



                   

Jaha. Då har ännu en helg och dessutom en måndag passerat. 
Fröken Bus och jag hann att prova ett nytt recept (eller egentligen är det tre recept som jag satt ihop) i söndags och det blev succé på fikastunden i går hemma hos goda vänner. 
Härligt och syndigt gott!

Igår kväll var jag iväg (eller ja, faktiskt kidnappad) på julfika med en av mina vuxengrupper. De hade planerat allt och det var bara för mig att bli upphämtad på utsatt tid och plats. 
Så himla mysigt!! Väldans lyxigt och gott var det. 
Tack söta ni!!

Gott ska det även bli i kväll när det vankas julbord för oss anställda. Behöver nog ingen frukost i morgon…

Vill du också mysa till det så här lite extra en 
vanlig tisdag innan jul, kommer här receptet på kakorna 
jag och Fröken Bus baka.


Pepparkaksbrownies med vit choklad

200 g mörk choklad
200 g smör
4 ägg
2 dl socker
2½ dl vetemjöl
1 krm salt
100 g vit choklad
Valfri mängd pepparkaksdeg

  • Smält smöret i en kastrull. Blanda i den mörka chokladen och låt den smälta i smöret. Rör till en jämn smet. 
  • Vispa ägg och socker lätt. Rör ner chokladsmeten i ägg-sockersmeten. 
  • Blanda sedan mjöl och salt och rör ner i smeten och blanda till en jämn massa. Häll smeten i en form med löstagbar kant (ca 22 cm i diameter). 
  • Hacka vit choklad och tryck ner i smeten. Tryck ner bitar av pepparkaksdegen lite här och var i brownien. 
  • Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 12-17 minuter. Låt svalna och ställ sedan in i kylen. Kan frysas.
Avnjutes med en god kopp kaffe eller te!

Ha en skön tisdagskväll!

KRaM!!

3 kommentarer:

  1. mm... låter ju alldeles förträffligt gott!

    SvaraRadera
  2. De där måste jag provbaka! Låter supersmarrigt!

    Tack själv för igår och för pysselgruppen!

    SvaraRadera
  3. Å det måste testas, låter super gott. /ann

    SvaraRadera