lördag 26 maj 2012

DIY Hår & Smink

Vilken rolig dag!!
Min kusin Malin har bett mig om min hjälp att fixa hår och make-up till hennes bal och idag var det så äääntligen dags...


FÖRE Ja, kanske inte världens bästa bild.... sorry Malin!
1.Jag har använt mig av ett hår från Maria Nila som heter  
Bounce Bounce. Du fäster det superenkelt med tre hårspännen/klämmor upptill och ett nere i nacken. Sen är det som ett rutsystem där du drar ut delar av ditt eget hår igenom, så att det beblandar sig med löshåret. På bilden har jag ännu inte dragit ut hennes eget hår och blandat det med löshåret.
2. Malin ville att en fläta skulle löpa runt hennes huvud och här har jag flätat den för att fästa vid ett senare tillfälle. På den här bilden har hennes eget hår beblandats med löshåret.
3. För att få till knuten där bak gjorde jag en stor, slarvig tofs mitt bak som jag sedan fäste resten av håret runt, lite huller om buller. Ytterligare två flätor flätades och de fick sedan löpa över knuten där bak, lite kors och tvärs.


Sen var det dags för make-up...
Eftersom hennes klänning och håruppsättning gick mot
det mer romantiska hållet, valde vi att coola upp det hela
lite med sotade ögon.


1. Grunden är a och o för att få make-upen att sitta en hel kväll. Jag började med ett cover-stick för att dölja små blemmor. Lägg gärna ett litet svep runt näsroten för att få bort lite djupa skuggor. För att ögonskuggan ska sitta ordentligt kan du ta cover-stick även här. Täck hela ögonloben upp till ögonbrynet.
Sedan är det dags att täcka hela ansiktet med en bra, återfuktande foundation. Tänk på att dra den ner/ut mot halsen och ut mot öronen, så att det inte blir några skarpa linjer där.
OBS! Glöm inte bort att borsta och eventuellt (om det behövs)fylla i ögonbrynen!
2. Börja med att lägga en high-light närmast ögonbrynet. Fortsätt sedan att täcka hela ögonloben med en ljust grå ögonskugga. Mycket svårt att se någon skillnad mellan dessa båda på bilden tyvärr!
3. Dags att lägga på den mörkgrå skuggan. Den läggs på som ett C, för att ge en mer dramatisk och öppen blick. Var noga att lägga den precis intill ögonfransarna! Även under de nedre fransarna läggs det en linje med mörkgrå ögonskugga. Avsluta med eyeliner och en bra mascara.

Självklart kommer rouge och läppglans till på allt detta, men det tog jag tyvärr inga bilder på när jag lagt på. Beräknad tid för håruppsättningen, 1,5 timme och för sminket 45 min. Då bör du vara hyfsat van, annars tar det längre tid.

Och slutresultatet då....?
Ber om ursäkt för de dåligt tagna bilderna idag. Fanns helt enkelt inte tid till att ta om och ta om och ta om... ;0)

Hoppas ni ser liiiite hur det ser ut i alla fall.

KRaM!!

5 kommentarer:

 1. Snyggt det blev!Duktig du e!

  SvaraRadera
 2. wow... vad fint det blev! Snygg frisyr, snygg make-up och klänningen är ljuvlig! Bra jobbat!

  SvaraRadera
 3. Verkligen jättesnyggt Jennie!!!! Vad duktig du är!! // Alex

  SvaraRadera
 4. Så duktig du är gumman och tjejen var det sötaste jag sett...Kram

  SvaraRadera
 5. Du är ju sjukt duktig, på allt du tar dig för. kram

  SvaraRadera