I fredags hade vi ovanligt trevligt fikabesök och då måste man ju naturligtvis bjuda på något ovanligt smarrigt.
CHOKLADMUFFINS med CHOKLADFROSTING!
De blev mycket uppskattade av alla som var närvarande och här
får ni receptet... om ni skulle få oväntat trevligt fikabesök
på fredag ;0)
Det här receptet ger ca 8 stora muffins eller 12 små.
Du behöver:
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
1 ½ dl kakao
125 g osaltat smör, rumstempererat
2½ dl strösocker
2 ägg
1 3/4 dl gräddfil
1 tsk vaniljextrakt eller vaniljsocker
Blanda de torra ingredienserna i en stor skål och ställ åt sidan. Vispa smör och socker luftigt med en elvisp, vispa i äggen och tillsätt gräddfilen och vaniljextraktet. Rör ner äggblandningen i de torra ingredienserna och rör om tills allt är ordentligt blandat. Fördela smeten i muffinsformar, nästan upp till formkanten. TIPS!! Ställ formarna i en muffinsplåt, små suffléformar eller små gratängformar, annars flyter smeten ut från formarna. Inte så kul...
Grädda i 25-30 minuter i 175 grader för stora muffins eller något kortare tid för mindre. OBS! Ta ut dem efter 30 min, oavsett om de ser färdiga ut eller inte. Ingen gillar torra muffins... ;0)
Till chokladfrostingen behöver du:
50 g Philadelphia creme cheese
175 g florsocker
2 msk smör
2 msk kakao
ca ½ msk vatten
Rör ost och smör mjukt och luftigt med en elvisp och rör sedan i florsocker och kakao. Vispa tills krämen är slät och rör i vatten till önskad konsistens. Krämen ska vara bredbar. Bred sedan krämen över de färdiggräddade muffinsarna.
Lycka till!
KRaM!!
Åh, de såg smaskiga ut =)
SvaraRaderaKRAM Karoline
Det var precis rätt ord... SMASKIGA! :0)
RaderaKRaM!!
vilken härlig oskarshamns blogg vi hittade till minsann! Vad kul! muffinsen ser farligt goda ut! Vad roligt att du gillar vår bröllopsyra! I morgon kommer fler härliga tips och roliga give aways!! Kram från emelie och elin
SvaraRaderaTack!! Ser fram emot morgondagens och kommande inlägg :O) KRaM!!
Radera