måndag 3 september 2012

Baka, baka liten kaka...

Att gamla bananer kan smaka så gott!
Idag har jag bakat en kaka med bananer och kardemumma. Ljuvligt gott och här kommer receptet så att även du kan få njuta av den.
 
Jag gjorde en i sockerkaksform till mina jobbarkompisar att mumsa på i morgon och några muffins till familjens eftermiddagsfika!
Funkar bra vilket som!!
 
Du behöver:
3 ägg
2 dl socker
1 dl mjölk
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
1 tsk vaniljsocker
3 bananer (mogna)
100 g smör

How to do it:
Vispa ägg och socker poröst. Rör ner mjölken. Blanda de torra ingredienserna för sig och vänd ner det i smeten. Rör ner de mosade bananerna och tillsätt till sist det smälta smöret.

Smörj och bröa en sockerkaksform. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 40 minuter.
 


 
KRaM!
 
 
Pssst...
Du missar väl inte utlottningen som pågår här på bloggen just nu?! Bara hoppa ner några inlägg, så hittar du all info du behöver.
Lycka till!

1 kommentar:

  1. Vilket bra sätt att få användning för lite väl mogna bananer! :-)

    SvaraRadera