Härliga söndag... med en gnutta måndagsångest!
Idag kände jag för att baka och det blev både muffins och kanelbrownies - to die for!
Du behöver...
200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
3 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
24 valnötskärnor, ca 50 g
200 g mörk choklad
4 ägg
3 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
24 valnötskärnor, ca 50 g
How to do it:
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Bryt
chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Vispa ägg
och socker. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel.
Rör först ner mjölblandningen i äggsmeten, och sedan chokladsmöret. Klä en långpanna 20x30 cm med bakplåtspapper.
Häll smeten i långpannan. Lägg ut nötterna i ett jämnt
mönster över smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
Kakan ska fortfarande vara lite lös. Låt kakan svalna och
skär den sedan i rutor.
NJUUUUUUUT!!
KRaM!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar